Alecta har gett mig precis de utmaningar jag önskat

Karl Tengelin har pluggat teknisk fysik i Lund med finansiell modellering som inriktning. Hösten 2020 sökte han sig till vårt trainee-program för IT-talanger; Alecta Accelerate.

”Det som gjorde att jag hoppade på trainee-programmet Alecta Accelerate var att bolaget erbjöd en komplex och intressant verksamhet. Att Alecta var ett stabilt bolag med ödmjuk framtoning spelade också roll i och med att Coronapandemin hade börjat nå sin första topp när jag sökte jobb efter universitetet.”

Sedan årsskiftet 2023 tillhör Karl avdelningen Produkt och Analys, där han arbetar med bland annat AI och bidrar med avancerade analyser genom maskininlärningsmetoder och andra statistiska verktyg.

”Jag hade inte kunnat önska mig ett bättre mottagande än det jag fått på Alecta. När jag först uttryckte intresse för en produktägarroll och därefter för min nuvarande roll som Data Scientist, har Alecta uppmuntrat mig och gett mig precis de utmaningar jag har efterfrågat.”

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice