Räkna på uttag av pensionen

Du vet väl att du som ombud kan hjälpa din kund med att räkna på olika uttag både för ITP 2 och Alecta Optimal Pension direkt i internetkontoret? Du kan räkna hur många gånger du vill och få svar direkt!

Gå in under menyn "Tjänster" där du hittar "Räkna på pension". Här kan du tillsammans med kunden laborera med olika uttagstider och starttidpunkter för pensionen. Svaret får du direkt i tjänsten och du kan enkelt skriva ut resultatet och presentera för din kund.

Om kunden vill starta sitt pensionsuttag

Om din kund är nöjd med beräkningen kan hon eller han själv logga in på Mina sidor och starta utbetalningen av sin pension. Allt som behövs är en e-legitimation.

Illustration räknaBeställa beräkning

Om din kund inte själv kan logga in och starta ett uttag på Mina sidor, kan du som ombud beställa högst en beräkning från oss. Använd då formuläret som du hittar i länken längst ner.

När beräkningen är klar skickar vi den och en uttagsblankett direkt till dig eller din kund per post. Beräkningen kan ta upp till 2 veckor.

Gäller beräkningen ett uttag som är tänkt att starta först om 7 månader eller senare - ber vi dig att återkomma.

Till formuläret för att beställa en beräkning

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice