Alectas pensionsekonom

– Jag drivs av att göra pensioner enklare att förstå. Genom att berätta om pensioner på ett sätt som inspirerar vill jag få fler att få koll på sin ekonomiska framtid, säger Staffan Ström, Alectas pensionsekonom.

Pensionsekonomen arbetar med att på djupet sätta sig in i sådant som påverkar pensionen och sedan berätta om det på ett vardagligt och lättillgängligt sätt. Det kan handla om sånt som hur deltidsarbete påverkar pensionen, vilken betydelse pensions­åldern har, vad ett efterlevandeskydd är för något och inte minst hur viktigt det är att hålla avgifterna nere.

Driva debatt, delta i paneler, utbilda och synas

Pensionsekonomen arbetar också med att driva debatt om hur pensions­systemet kan utvecklas och bli bättre. Det gör Staffan genom att synas i media, medverka i utredningar och paneler, genom att träffa forskare och politiker och genom att hålla utbildningar och föreläsningar.

Ett ytterligare sätt att skapa intresse och sprida kunskap om pensioner är att skriva rapporter som belyser vissa frågor lite extra. På senare tid har rapporterna Deltidsfällan, Tiotaggarvalet, Jobbonärer, Pensionärerna och ekonomin och Löneväxling blivit särskilt uppmärksammade.

Följ Staffan i sociala medier

Twitter: https://twitter.com/staffansstrom
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/staffan-str%C3%B6m-1a430143/
Facebook: https://www.facebook.com/staffanstrompensionsekonom

Bloggar ur ett professionellt och personligt perspektiv

På sin blogg Staffans ström skriver Staffan om pensioner, sparande, försäkringar och aktuella samhällsfrågor ur ett professionellt och samtidigt personligt perspektiv.

Följ pensionsekonomens blogg

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice