Yttrande till Finansdepartementet om en ny lag för tjänstepensionsföretag

2018-10-16 Alecta, AFA Försäkring, AMF och Tjänstepensionsförbundet lämnade den 12 oktober in ett gemensamt yttrande till Finansdepartementet om förslaget till ny lag för tjänstepensionsföretag.

I yttrandet skriver vi att den nya lagen inte bör bygga på försäkringsbolagens regler. I stället bör lagen bygga på EU:s tjänstepensionsregler och anpassas till den svenska tjänstepensionsmarknaden. Vi varnar också för att högre kapitalkrav och fler administrativa krav kommer att sänka avkastningen på pensionstillgångarna och höja avgifterna. Det skulle leda till lägre tjänstepensioner i framtiden. Vi invänder också mot att förslaget kommer att minska fackens och arbetsgivarnas möjligheter att bestämma över tjänstepensionerna. Vi föreslår därför att den nya lagen bör skjutas upp och omarbetas.

LÄS MER

Yttrande till Finansdepartementet om en ny lag för tjänstepensionsföretag

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice