Kommentar till presentationen av FRAs rapport angående Swedbank

2019-03-22 I dag presenterade Swedbank resultatet av den granskning som Forensic Risk Analysis (FRA) genomfört. Här kommenterar Alectas ägaransvarig Ramsey Brufer rapporten.

"I det läge Swedbank befinner sig i behöver vi som ägare och allmänheten högsta möjliga transparens. Varken rapporten som presenterades i morse eller den föreslagna fortsättningen lever upp till våra förväntningar. Det behövs en grundligare genomlysning för att återställa förtroendet för banken.

Vi hade, som vi tidigare sagt, önskat att den interna utredningen som genomfördes av banken i höstas ingick i FRA-utredningen. Den interna utredningen finns dock med som underlag i Finansinspektionens granskning. Därför är det nu viktigt att Finansinspektionen kan presentera sin granskning så fort som möjligt."

 

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice