Integritet och säkerhet

Alecta verkar i en integritetskänslig bransch, som omgärdas av omfattande regelverkskrav. Alecta hanterar stora mängder känsliga personuppgifter och kunddata, som kräver system och rutiner som präglas av ett högt säkerhets­tänk.

För att förtjäna våra kunders förtroende behöver vi agera med stor respekt för säkerhet och integritet. Verksamheten är tillståndspliktig och står under myndighetsbevakning, men har också ett omfattande program för intern kontroll och uppföljning.

Det tillkommer löpande nya europeiska och svenska regelverks­föränd­ringar som kräver omfattande arbete såväl internt som externt. Arbetet är prioriterat för ett bolag med Alectas uppdrag, och det finns en organisation som särskilt bevakar kommande regelverk och förbereder berörda delar av Alectas organisationen genom utbildning, rutiner och beredskap.

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice