En arbetsplats i ständig utveckling

På Alecta har vi en levande diskussion om vår arbetsplats och hur den kan utvecklas. Vad betyder kontoret och hur ska vi använda det? Hur kan olika behov kombineras? Och hur påverkas företagskulturen av förändrade arbetssätt?

Individen och gruppens behov är utgångspunkten

Under våren och sommaren 2021 samlades alla grupper av medarbetare till digitala workshops och diskuterade hur vi ville att morgondagens arbetsplats ska se ut när pandemin är över. Engagemanget var mycket stort och även om bilden av den önskade framtiden varierade, fanns vissa tankar som återkom. Alecta kommer som arbetsgivare att testa sig fram, med utgångspunkt från medarbetar­nas behov:

Flexibilitet

Det ska alltid vara möjligt att kunna arbeta från kontoret eller på distans efter behov och arbetsuppgifter. Individens behov balanseras mot gruppens, teamets eller avdelningens. Olika grupper på Alecta fördelar arbetet mellan kontoret och distans på olika sätt. Vissa är inne de flesta dagarna i veckan, medan andra är inne mer sällan. Vi har lösningar för att allt ska fungera på såväl distans, hybrid, som på plats.

Plats för kulturbyggande och samarbete

Framtidens kontor ska fungera som en mötesplats för oss kollegor. En plats där vi kan stärka sammanhållningen och bygga en kultur där vi får energi och inspiration. Det gör att sociala aktiveter och ytor och lokaler som stimulerar kreativitet och inspiration på kontoret är viktiga.

Plats för fokus

För många medarbetare kan kontoret även vara en plats för fokus, där saker i hemmiljön inte stör. På kontoret har vi förbättrat lösningarna för fokusarbete och ostört deltagande i digitala möten.

Testar oss fram

Vi vet inte exakt nu hur vi kommer vilja ha det framöver. Vi tillåter oss att prova och testa för att hitta bra lösningar.

Regeringsgatan 107 i Stockholm är vår huvudarbetsplats där vi alla tillsammans samarbetar, bygger vår kultur och skapar sammanhållning, stärker vår gemensamma identitet och får energi att skapa nytt.

Inspiration och kunskap från Alecta Fastigheter

Frågorna om framtidens arbetsplats är viktiga för Alectas anställda, men också för Alectas möjligheter att skapa god avkastning åt våra kunder, eftersom vi är en av Sveriges största fastighetsägare. På vårt fastighetsbolag, Alecta Fastigheter AB, finns många kollegor med stor expertis inom området vilket gör att våra interna diskussioner ofta kan lyftas genom inspirerande inspel och kunskap från omvärlden. 

Läs mer

Mer om framtidens arbetsliv på alectafastigheter.se

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice