Fördelad avkastning premiebestämd pension

Här redovisar vi ackumulerad fördelad avkastning för Alecta Optimal Pension varje månad. Placeringsinriktningen som har 60 procent aktier, 20 procent räntebärande värdepapper och 20 procent alternativa investeringar som riktmärke gäller fram till 63 års ålder.

Alecta Optimal Pension per 2024-03-31

Detaljerad historik

Placeringsinriktning

Period

1 mån +3,0 %
3 mån +5,0 %
I år +5,0 %
1 år +10,7 %
3 år +20,4 %
5 år +52,5 %
10 år +120,6 %
Max +231,1 %

Genomsnittlig avkastning per år de senaste 5 åren

+8,8 %

Kommentar till placeringsinriktning med 60 procent aktier

  • Placeringsinriktningen gäller fram till 63 års ålder.
  • Långsiktigt riktmärke: 60 procent aktier, 20 procent räntebärande värdepapper och 20 procent alternativa investeringar.
    Alternativa investeringar kan till exempel vara investeringar i fastigheter, infrastruktur och andra tillgångar som inte ryms inom aktier och räntebärande värdepapper.

Så har vi räknat

Redovisningen avser avkastningsräntan som fördelas månadsvis till försäkringarna. Avkastningsräntan baseras på respektive placeringsinriktnings avkastning efter avdrag för kapitalförvaltningskostnader som uppgår till max 0,03 procent per år. I avkastningsräntan har inga avdrag för avgifter och skatt gjorts. Avkastningsräntan kan skilja sig från de avkastningssiffror som redovisas i till exempel faktablad, kvartals-, delårs- och årsrapporter.

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice