Malin Ejderberg

Malin Ejderberg, Chef Produkt och parter.

Berätta lite om ditt jobb.
— Produkt och parter ansvarar för att Alectas försäkringsprodukter ständigt håller hög kvalitet, är hållbara, relevanta och kundanpassade. Stor del av arbetet går därför ut på att löpande utveckla produkterna, så att de alltid följer gällande lag, myndighetsföreskrifter och kollektivavtal. Givetvis anpassar vi också pro­dukt­erna efter kundönskemål och så att de fungerar smidigt i admini­stra­tionen.

Vad skapar energi och tillfredsställelse för dig på jobbet?
— Jag gillar när det händer mycket inom lag- och avtalsområdet, då blir det blir bra drag inom produktutvecklingen. Helst ska det ju vara positiva förändringar såklart. Jag tycker att det är mycket tillfredställande att få gå i mål med ett utvecklingsuppdrag, att få bocka av. Då känner jag mig nöjd.

Vad är spännande med ditt jobb? Vilka är utmaningarna?
— Att det händer så mycket hela tiden. Ständiga förändingar i omvärlden, som vi behöver anpassa oss efter, i kombination med andra kreativa idéer och lösnings­förlag. Ibland kan det vara utmanande att fånga upp allt som är på gång inom olika områden, och att därefter få det implementerat på rätt sätt och i rätt tid.

"Att bara vara 300 anställda men förvalta över 1 000 miljarder i kapital och ha ansvar för Sveriges största kollektivavtalade pensionsavtal, gör varje enskild anställd särskilt betydelsefull. "

Vad gillar du mest med din grupp?
— I min grupp finns produktspecialister och marknadsanalytiker som är oerhört skickliga inom sina områden. Det är mycket stimulerande att arbeta med människor som besitter så mycket kunskap. Därutöver är det också härliga och roliga människor som jag trivs tillsammans med.

Vad gör du helst när du inte jobbar?
— Jag gillar hästar och ridning. I min ungdom hade jag en egen häst som jag tävlade med i hoppning och dressyr. Nu rider jag på ridskola och gör en och annan ridresa när det finns tid. Jag gillar också att gå promenader, att resa, att åka utför och att gå ut och äta. Såklart gillar jag också att umgås med min familj och mina vänner.

Vad är det bästa med Alecta? Hur beskriver du din arbetsplats för andra?
— Jag uppskattar att Alecta är ett relativt litet företag som trots storleken har ett stort inflytande. Att bara vara 300 anställda men förvalta över 1 000 miljarder kronor och ha ansvar för Sveriges största kollektivavtalade pensionsavtal gör varje enskild anställd särskilt betydelsefull.

Berätta kort om dig och prylen du valde att ta med till fotograferingen.
— Jag är ju som sagt intresserad av hästar och ridning. Min första tanke var ta med mig mitt ridspö till fotograferingen, men så tänkte jag att det lätt leder tankarna till ett auktoritärt ledarskap och det är inte något som jag förespråkar. Jag vill mer vara en ledare som finns där och stöttar och röjer hinder. Därför tog jag med mig min hovkrats istället. Det är svårt att få något vettigt gjort om du har en sten som skaver i skon, så den vill jag gärna hjälpa till att ta bort.

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice