Hampus Karlsson

Hampus Karlsson, Scrum Master/Teamledare, IT.

Beskriv vad du gör en vanlig dag på jobbet.
— En vanlig dag börjar i stort med att teamet träffas för att ge varandra en bild över dagens arbete och eventuella hinder vi gemensamt behöver ta tag i. Resten av dagen kan se lite olika ut. I min roll är det viktigt att finnas tillgänglig för att underlätta för de andra i teamet att kunna göra sitt jobb och undanröja hinder om det behövs. Sen ansvarar jag för att vi som team har en bra arbetsprocess och bra samarbete med andra team och intressenter. Detta för att jobba så effektivt som möjligt och med ett kontinuerligt lärande!

Vad gör dig glad eller motiverad på j obbet? 
— Jag drivs mycket av att göra något idag som skapar förbättringar imorgon både när det gäller teknik eller hur vi jobbar tillsammans. När jag får vara en del i detta med mina kollegor känner jag att jag bidrar till både till vårt team och Alecta i stort.

Just nu fokuserar vi mycket på att göra ”en sak i taget”, det kan till synes låta trivialt men med ett helt team och många intressenter är det en utmaning att inte hålla på med för mycket samtidigt. Att jobba med färre saker tillsammans från start till slut har visat sig vara ett vinnande koncept vad gäller snabba leveranser ut till våra kunder. Då har vi möjlighet till att ta in kundens feedback och justera om det behövs. På så sätt håller vi en hög kvalitet i det vi gör.

”När man tror att man inte kan utvecklas längre har det gång på gång visat sig att det gör det visst.”

Vad är spännande med ditt jobb? 
— Det som är spännande med mitt jobb är hur nya förbättringar föder mer nytänk och nyskapande som i sin tur föder ytterligare förbättringar. När man tror att man inte kan utvecklas längre har det gång på gång visat sig att det gör det visst – du vet kanske inte exakt hur där och då, men att man aldrig blir helt färdig är en tillfredsställande insikt. En utmaning i det hela kan vara att alltid ha ett mål att sträva emot även när du ingår ett i välfungerande team.

Vad gillar du mest med ditt team?
— Jag gillar dynamiken vi har tillsammans.Vi har högt i tak, som det så fint heter, men kokar man ner det tycker jag att det handlar om att vi kan vara oss själva i väldigt stor utsträckning. Även om vi har förväntningar på varandra tillåts vi också vara olika vilket jag tror är en nyckel till framgång. Med tillit till varandra och en öppen dialog finns det inga problem eller hinder som är för stora för oss att lösa.

Vad gör du helst när du inte jobbar?
— Med tanke på att jobbet trots allt innebär mycket stillasittande rör jag helst på mig på fritiden. Antingen blir det till gymmet, långpromenader eller någon boll­sport. 

Vad är det bästa med Alecta? 
— Det bästa med Alecta är defintivt den resa Alecta påbörjat med agil team­baserad utveckling. Det finns så mycket ”rätt mindset” i de agila principerna som bidrar till hur man jobbar och tar ansvar tillsammans och av rätt personer. Det har inte varit snutit ur näsan för Alecta att göra den här stora omställningen och att hålla fast vid en långsiktig tro på ett bättre förhållningssätt. I slutändan gynnar det både vår arbetskultur och värdet vi skapar till våra kunder. En Win-Win som kräver både driv och stort fokus nu och framåt!

Berätta kort om dig och prylen du valde att ta med till fotograferingen.
Jag rör mig aldrig hemifrån utan mina hörlurar. Tror inte det gått en dag sen jag skaffade dem utan att de strömmat ut musik eller poddar – de bidrar till en avkopplande kontrast till jobbet. 

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice