Lisa Lund

Lisa Lund, Systemutvecklare, IT. 

Beskriv vad du gör en vanlig dag. Berätta lite om dina arbetsuppgifter.
— Som systemutvecklare jobbar jag med att utveckla systemen som gör att Alectas verksamhet fungerar. Det är allt från automatiserade brevutskick till att utveckla Försäkringssystemet som handläggarna använder för att se till att alla förmånstagare får rätt förmåner. 

När känner du dig extra glad och nöjd på jobbet? 
— Adrenalinkicken när man löst ett problem och lösningen fungerar är svårslagen. Det är en speciell känsla när man suttit med ett trassligt problem med många parametrar, och så… hittar man en lösning där man får allt att funka.

"Vi har väldigt roligt tillsammans. Vi hjälps åt och det finns alltid plats att komma med förslag eller ställa frågor."

Vad är spännande? Vilka är just dina utmaningar i jobbet? 
— Systemen är komplexa. Det är så många saker som måste stämma, och att skriva generella lösningar som ska fungera för många olika fall är svårt. Dessutom är pensions- och försäkringsvärlden komplex med mycket att lära sig. Kort sagt: svårt men kul. 

Vad gillar du mest med ditt team/dina arbetskamrater/din grupp?
— Vi har väldigt roligt tillsammans. Vi hjälps åt och det finns alltid plats att komma med förslag eller ställa frågor. 

Vad gör du helst när du inte jobbar?
— När jag inte jobbar tycker jag om att göra kreativa saker, som att sticka eller måla. Eller spela TV-spel, helst single player open-world RPG eller roguelikes. Jag tycker att spel överlag är ett väldigt kraftfullt sätt att berätta en historia på, och att utforska en helt ny värld är väldigt roligt.

Vad är det bästa med Alecta? Hur beskriver du din arbetsplats för andra?
— Det bästa med Alecta är medarbetarna! Alla är väldigt hjälpsamma och det är alltid trevligt att komma till jobbet, oavsett om det är ett distansmöte eller om man ses på kontoret. Sedan är det väldigt spännande att jobba i komplexa IT-system, med något som faktiskt hjälper människor. Det finns mycket stolthet i att vi är riktigt bra på det vi gör.

Berätta kort om dig själv och prylen du valde att ta med till fotograferingen.
— Jag började på Alecta som trainee i september 2020, efter att ha tagit civilingenjörsexamen i datateknik. När jag började kunde jag i stort sett ingenting om pensioner eller försäkringar, men man lär sig snabbt. Min pryl är en handkontroll till en spelkonsol, och den representerar mitt spelintresse.

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice