Jacob Lapidus

Jacob Lapidus, Chef Extern Kommunikation och Presschef, Kommunikation.

Beskriv vad du gör en vanlig dag. Berätta lite om dina arbetsuppgifter.
— En vanlig dag kan gå åt två håll. Om den håller sig till planen förbereder jag en större kommunikationsinsats, stämmer av med en kollega på en annan avdelning vad de har på gång, skriver ett förslag på budskap till en kampanj och kanske stöttar en medarbetare som behöver hjälp att prioritera.

— Eller - så går dagen inte alls enligt plan. Då ringer en journalist och kräver svar på varför Alecta äger aktier i bolaget XYZ som är inblandad i en miljöskandal.

Vad gör dig glad och motiverad på jobbet? När är du nöjd med det du gjort? 
— När vi på avdelningen tillsammans skapar sammanhållna kommunikationsinsatser som bidrar till att Alectas kunder gör bättre val kring sin tjänstepension! Om det dessutom har blivit positiva artiklar i media eller stor spridning i sociala medier är det ännu roligare. 

Vad är spännande? Vilka är just dina utmaningar i jobbet?
— Det som är spännande, och samtidigt utamanande, är att det alltid finns tusen sätt att lösa en kommunikativ insats på. Ska vi skapa en serie inlägg i Alectas sociala kanaler? Försöka placera intervjuer med våra talespersoner i media? Lägga upp en nyhet på Alecta.se? Dra ihop ett webbinarium? Inte säga någonting? Köpa annonser? Ha personliga möten med parterna? 

"Vi har ett fint uppdrag – att få 2,8 miljoner svenskars tjänstepension att växa på ett hållbart sätt så att alla känner sig trygga inför framtiden."

Vad gillar du mest med din grupp/dina medarbetare?
— De bästa är att de är skickliga på det de gör och att de ofta säger emot mig! Och så kan vi alltid stanna upp och skämta, även när det brinner till. 

Vad gör du helst när du inte jobbar?
— Jag läser böcker (alla sorter förutom självhjälp :) Och så springer jag marathon.

Vad är det bästa med Alecta? Hur beskriver du din arbetsplats för andra?
— Dels är det ett fint uppdrag – att få 2,6 miljoners svenskars tjänstepension att växa på ett hållbart sätt så att de känner sig trygga inför framtiden, utan att eventuell vinst försvinner till någon annan än just dessa 2,6 miljoner svenskar. Dels är frågorna vi jobbar med centrala i samhällsdebatten. Till sist har jag en bra chef och skickliga kollegor!

Berätta kort om dig själv och prylen du valde att ta med till fotograferingen.
— Jag har jobbat med kommunikation hela min karriär. 7 år som PR-konsult och 5 år som ansvarig för digital kommunikation och kommunikationschef på två fackförbund innan jag började på Alecta. Tillsammans med min fru och våra tre döttrar bor jag i Aspudden i södra Stockholm där jag också är uppväxt.

— Prylen är en Apple Watch, som jag uteslutande använder som löparklocka. Eftersom jag springer mycket är det skönt att kunna hålla koll på dagsformen. Hur hög var pulsen när jag sprang intervaller? Vilken fart höll jag i uppförsbacken?

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice