Webbsajten som ger dig koll på pensionen

Den som vill få koll på vad pensionen beräknas bli och var pensionspengar finns kan fixa det med ett par knapptryckningar. Snabbt, enkelt och gratis.

Ofta är det svårt att veta var man ska börja när man vill få koll på sin pension. Men svaret är enkelt. Logga in på www.minpension.se

MinPension är en tjänst som drivs av staten tillsammans med pensionsbolagen. Den är helt gratis och försöker inte sälja något. Och det fina är att du ser både den allmänna pensionen och tjänstepensionen på samma ställe.

1. Logga in med BankID

Första gången du använder tjänsten behöver du registrera dig. Då kan det ta uppåt en kvart innan tjänsten hämtat in dina uppgifter från alla banker och pensionsbolag. MinPension frågar alla anslutna bolag om du har några pensionspengar hos dem.

2. Bekanta dig med överblicken

Det första du ser är en överblicksbild som visar hur stor din pension beräknas bli.

3. Se hur mycket pension du tjänat in

Klickar du sen på fliken ”Intjänad pension” ser du hur mycket pensionspengar du har just nu. Längst till vänster hittar du hur mycket pension du tjänat in totalt – både allmän pension och tjänstepension (privat sparande syns inte).

Du kan se detaljer om dina olika försäkringar hos de olika bolagen och kanske hittar du någon gammal pension från ett sommarjobb, vem vet!

4. Testa ”Simulatorn”

Med simulatorn kan du testa hur olika faktorer påverkar din pension. Du ser till exempel vad effekten blir av några år extra i arbetslivet, en lägre lön eller ett jobb inom en annan del av arbetsmarknaden.

5. Jämför med andra

Vad är en genomsnittlig pension? Här ser du hur stor din pension beräknas bli jämfört med andra som är i ungefär samma ålder som du.

6. När du vill planera hur du ska ta ut din pension

En användbar flik är ”Uttagsplaneraren”. Den är bara aktiv för dig som är 54 år eller äldre. Där kan du mer i detalj planera hur du en dag vill börja ta ut dina pensionspengar och få vägledning kring hur det går till.

Gör slag i saken och få koll på din pension, det är mycket enklare än du tror!

Läs mer

Till minpension.se

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice