Må bra på jobbet

På Alecta vill vi ha medarbetare som känner sig engagerade, motiverade och uppskattade på jobbet. Vi tycker det är viktigt att bry oss om dig på olika sätt och erbjuder därför goda möjligheter till balans i just ditt liv. 

Alla behöver trygghet för att våga testa nya saker, utvecklas och hitta innovativa lösningar som skapar nytta för kunderna. Vi tror att vi kan skapa ett hållbart och stimulerande arbetsliv genom att kombinera vänlighet och flexibilitet med tydliga krav på kompetens och individuellt ansvar.

Många tycker att Alecta har en vänlig och inkluderande kultur. En vanlig kom­men­tar är att ”jag kan känna mig trygg med att diskutera och bolla det jag behöver för att lyckas i min roll”.

Träning och friskvård

Alectas Kamratförening erbjuder många olika aktiviteter med fokus på idrott och friskvård. Det finns bland annat möjlighet att delta i gruppträning, innebandy, yoga, löpgrupper och bokcirklar som sektioner i föreningen arrangerar.

Kamratföreningen har fina lokaler vid Johannes kyrka centralt i Stockholm med gym, motionsrum, idrottshall, bastu och pub. Alecta erbjuder också friskvårds­bidrag och friskvårdstimme om du vill hitta egna alternativ.

Starkt stöd i jobbiga perioder

Alla medarbetare ska kunna fungera långsiktigt, både under tiden på Alecta och i hela arbetslivet. Cheferna på Alecta får kontinuerligt kompetensutveckling om hur de kan arbeta såväl förebyggande för en bra arbetsmiljö som mer direkt om någon medarbetare behöver stöd.

Om du under en period mår dåligt eller fungerar sämre på jobbet finns stöd och möjligheter till anpassning av arbetsuppgifter, både från närmaste chef, HR-avdelning och Alectas externa samarbetspartners.

Vi har flera fina förmåner

Här är några av de många förmåner du omfattas av som anställd i Alecta.

  • Friskvårdsbidrag - 5 000 kr/år.
  • Friskvårdstimme - 1 timme i veckan på arbetstid.
  • Johannes motionshall - egen träningslokal i närheten.
  • Samarbete med Twitch - diverse aktiviteter och hälsomöjligheter. 
  • Massage - tillgång till klassisk, energimassage och naprapat.
  • Samtalsstöd - vid behov.
  • Sjukvårdsförsäkring - till förmånlig kostnad.
  • Förmånscykel - hyr med löneavdrag.

 

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice