En öppen och vänlig företagskultur

När Novus* frågade oss medarbetare på Alecta om vi kunde rekommendera Alecta som arbetsgivare var det många som svarade - ja, det kan vi. Anledningarna var flera men återkommande i svaren var att Alecta är "ett företag med en öppen och vänlig kultur".

Ett engagerande uppdrag

Många av oss som jobbar på Alecta lyfter också fram vårt uppdrag – att skapa trygga och bra pensioner för generationer framåt – som en viktig bygg­kloss i företags­kulturen.

Just det långsiktiga perspektivet får oss att anstränga oss extra, tänka nytt, håll­bart och arbeta aktivt mot gemensamma mål där kunden alltid kommer först. Det skapar ett öppet och vänligt arbetsklimat och en vilja att dela med sig av den kollektiva kunskap som gjort oss till experter på tjänstepensioner.

Vi är alla viktiga för Alecta och stolta över att arbeta just här. Att bara vara 300 anställda men förvalta över 1 000 miljarder i kapital och ha ansvar för Sveriges största kollektivavtalade pensionsavtal, gör varje enskild anställd särskilt betydelsefull. 

Så här beskriver några medarbetare Alecta som arbetsgivare (våren 2021):

*Vi anlitar analys- och undersökningsföretaget Novus för årliga medarbetarundersökningar av Alecta.

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice