Julia Nyrén

Julia Nyrén, Scrum Master, IT.

Beskriv vad du gör en vanlig dag. Berätta lite om dina arbetsuppgifter.
— Jag gör allt i min makt för att hantera risker, beroenden mellan andra team och undanröja hinder så att vi i teamet kan arbeta så ostört och effektivt som möjligt! Och såklart att se till att våra agila ceremonier följs.

Vad gör dig glad och motiverad på jobbet? 
— Jag blir glad och motiverad på jobbet av att känna att det vi som team arbetar med bidrar till förändring och att vi faktiskt gör skillnad. Känslan av att se det man arbetat med under en period blir produktionssatt är fantastiskt.

Vad är spännande? 
— Alecta genomgår en digital transformation med som är väldigt spännande – det är kul att vara en del av den. Det går mer och mer mot ett automatiserat arbetssätt och det märks. Det händer mycket i organisationen som man får vara med och påverka, inte minst när det händer mycket i omvärlden vilket bidrar till att man ständigt måste vara på tårna.

— Mina utmaningar på jobbet just nu är att försöker parera traineeprogrammet som jag är en del av, tillsammans med min nya roll som Scrum Master. Det är mycket att lära sig – delvis om Alectas produkt, teamets komplexa IT-arkitektur och samtidigt axla en ny roll med mycket ansvar, vilket gör att det är mycket att lära sig.

” Känslan av att se det man arbetat med under en period blir produktionssatt är fantastiskt.”

Vad gillar du mest med ditt team?
— Det jag gillar med vårt team är att man märker att det är otroligt mycket kunskap, arbetsvilja och intellekt oss emellan. Vi alla är olika men vi arbetar mot samma mål – att leverera resultat. Det som jag tycker är fantastiskt är man aldrig behöver vara rädd för att fråga om man inte förstår, det finns ett driv av att dela med sig av sin kunskap och att kompetensbredda.

Vad gör du helst när du inte jobbar?
— Jag tror någonstans att jag föddes under fel årtionde, jag är svag för 80-talslåtar och dansar gärna till det med ett glas bubbel i handen! Annars älskar jag att testa nya restauranger – stort som smått. Mat i alla dess former är en stor del av mitt liv.

Vad är det bästa med Alecta? 
— Det bästa med Alecta är att man värnar om medarbetarna och låter oss vara med och påverka, det är ett fint företag på så sätt att man ser till individen och företaget vill att man ska utvecklas. Jag har varit på Alecta i snart ett år och beskriver min arbetsplats som ett ställe där man har möjligheten att påverka, man är rädd om varandra och att man är tillåten att göra misstag och lära sig av dom.

Berätta kort om dig själv och prylen du valde att ta med till fotograferingen.
— Jag är beroende av post-it lappar där jag skriver mina to-do-lists. Jag agerar direkt när det skrivs upp, det är en fantastisk känsla att skriva upp och få stryka något man åstadkommit. Jag är beroende av post it lappar!

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice