Julian Jonsson

Julian Jonsson, Portföljförvaltare Ränte och strategienheten, Kapitalförvaltning.

Beskriv vad du gör på jobbet.
— Min roll innebär att genomföra samt förvalta kreditinvesteringar. I mina arbetsuppgifter ingår det att ha kontakt med våra motparter och identifiera samt analysera potentiella investeringar. Ett stort fokus ligger på att förhandla villkoren för dessa investeringar, samt att förvalta de genomförda investeringarna. 

Vad gör dig glad och motiverad på jobbet?
— Det som framförallt motiverar är möjligheten att jobba med intressanta samt varierande typer av investeringar. Det som får en att känna sig nöjd är när vi slutligen kommer i mål med en investering som vi jobbat med en längre tid och som jag vet kommer att gagna våra förmånstagare.

 Vad är spännande? Vilka är just dina utmaningar i jobbet?
— En av fördelarna med att jobba på Alecta är att vår storlek och investeringsfilosofi ger mig chansen att jobba med spännande kreditinvesteringar. En stor utmaning är alltid att identifiera attraktiva investeringar, med en bra riskjusterad avkastning. Givet den penningpolitiken som vi befunnit oss i några år, med låga räntor, så kräver detta än mer av vår grupp och just de typer av investeringar som vi genomför.

"Vi har en prestigelös, kollegial grupp, där alla jobbar mot samma mål." 

Vad gillar du mest med grupp?
— Vi har en prestigelös, kollegial grupp, där alla jobbar gentemot samma mål.  

Vad är det bästa med Alecta? Hur beskriver du din arbetsplats för andra? 
— Mina arbetsuppgifter. Alecta erbjuder inom mitt område en stimulerade miljö och en möjlighet att forma sin egen roll.

Berätta kort om dig själv och prylen du valde att ta med till fotograferingen. 
— Jag är 41 år gammal och är en positiv, social person som gillar utmaningar. Tillbringar mycket tid med familjen och vänner och idrottar.

— Prylen jag valde att ta med var telefonen. Pratar mycket i telefon både i arbetet och på fritiden. På fritiden är det framförallt på grund av mitt sociala behov av att hålla kontakt med familj och vänner.

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice