IT räknas som en framgångsfaktor på Alecta

”Det absolut bästa med programmet har varit att vi var fem personer som började samtidigt och gick alla utbildningar ihop. Vi har hela tiden hjälpts åt.”

Monika Brandström har en civilingenjörsexamen inom IT. Innan hon tog anställning på Alecta hade hon jobbat några år som javautvecklare inom bankvärlden och därefter några år som kravanalytiker på H&M och på Svensk Exportkredit.

Förbättringar inom IT för kundernas skull

— Jobbet på Alecta lockade mig eftersom ledningen tydligt driver IT som en framgångsfaktor för att få ut förbättringar med högt värde så fort som möjligt till kunderna, säger Monika.

— Genom att jag parallellt med anställningen gick utvecklingsprogrammet Alecta Advance IT, fick jag ordentliga genomgångar av hela försäkringssystemet och intilliggande system, vilket har varit väldigt värdefullt i mitt arbete som kravanalytiker. Nu har jag koll på hur saker och ting hänger ihop.

Social gemenskap och stort kontaktnät

— Det absolut bästa med programmet har varit att vi var fem personer som började samtidigt och gick alla utbildningar ihop. Vi har hela tiden hjälpts åt och bollat idéer, och vi har fortsatt att samarbeta i frågor vi tycker är viktiga att sprida i organisationen – trots att vi numera jobbar i olika team.

Monika tycker att det har varit väldigt bra att ha fått träffa många personer från hela organisationen under utbildningsperioden. Hon upplever att hon snabbt fick del av en social gemenskap och ett stort kontaktnät.

Ansök

Ansökan öppnar på nytt i april 2024

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice