TGL – en ofta bortglömd livförsäkring

Att tjänstepensionen bättrar på ekonomin när man blir gammal har de flesta koll på. Det hörs ju på namnet. Men det finns flera delar i tjänstepensionspaketet som tyvärr är mer okända. En av dem är TGL-försäkringen som alltid ingår automatiskt.

Det krångliga namnet är en förkortning av TjänsteGruppLivförsäkring, och det blir man ju inte heller så mycket klokare av. Men om det värsta händer och du eller en medarbetare i ditt företag dör under anställningstiden kan den betyda mycket för de efterlevande.

Engångbelopp som hjälp 

TGL-försäkringen innebär nämligen att det betalas ut 6 prisbasbelopp* (2021 motsvarar det 285 600 kronor) som ett skattefritt engångsbelopp vid dödsfallet. Med hjälp av de pengarna är tanken att man lugnt ska kunna betala räkningar och bo kvar under den första, mest omtumlande tiden efter att en nära anhörig har gått bort.

Missa inte att berätta

Om du är arbetsgivare och berättar om tjänstepensionen som den mest värdefulla anställningsförmånen (för det gör ni väl?), glöm då inte bort att nämna TGL-försäkringen. Det visar att ni har omsorg om både era medarbetare och deras familjer.

* Fram till 55 års ålder, sedan minskar beloppet årligen.

Läs mer

Tjänstegrupplivförsäkring, TGL 

 

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice