Därför gör vi en utställning

Alla över 60 är inte likadana - det är den röda tråden i vår fotoutställning "Äldre men inte gammal". Med 32 porträtt av svenskar, som just är äldre men inte gamla, vill vi visa upp en mer mångfacetterad bild av verklighetens över 2 miljoner svenskar som alla är äver 60. Se utställningen på plats på Norrmalmstorg och Raoul Wallenbergs Torg i Stockholm, eller här på alecta.se!

I Sverige lever över 2 miljoner människor ett liv där arbete inte längre tar upp den större delen av tiden och som gått in i en ny fas. De kallas seniorer, pensionärer eller helt enkelt gamla.

Erfarenhet, livsglädje och mängder av kunskap

Den offentliga bilden av dem är ofta enkelspårig och problemfylld. Men, två miljoner individer är naturligtvis just individer, och många av dem är äldre, men inte gamla. I gruppen finns erfarenhet, livsglädje och mängder av olika intressen, kunskaper och livsval.

Utställning i Stockholm och på webben

Just det här vill vi tillsammans med fotograf Evelina Carborn ta fasta på i utställningen “Äldre men inte gammal”. En utställning som kan ses under tre olika perioder i Stockholm i höst och på alecta.se. Se datum nedan.

LÄS MER

Fotograf Evelina Carborn om idén till utställningen

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice