Julia Jiang

Julia Jiang, Controller, Ekonomi.

Beskriv vad du gör en vanlig dag på jobbet. Berätta lite om dina arbetsuppgifter.
— Jag arbetar i en grupp som ansvarar för Alectas affärs- och verksamhets­planerings­process samt uppföljningen av affärsplanen. Vi stödjer chefer i styrningen av verksamheten, genom uppföljning, dialog, beslutsunderlag, benchmarkstudier och oberoende analyser. En vanlig dag jobbar jag med ekonomiska analyser, uppföljning av verksamhetsplaner samt utveckling av ekonomimodeller.

Vad gör dig glad eller motiverad på jobbet? När är du nöjd med det du gjort?
— Jag känner mig motiverad när jag har tydliga och meningsfulla mål att arbeta mot. Jag är nöjd när jag har genomfört mina leveranser i tid med god kvalitet, och när jag får återkoppling från mottagarna. Det som gör mig extra glad är när jag ser att mina leveranser har bidragit till något meningsfullt.

Vad är spännande med ditt jobb? Vilka är utmaningarna?
— Att få ett uppdrag att stödja företagsledning och chefer i styrningen av Alecta är spännande! Det finns alltid förbättrings­potiential i frågor om styrningen och det är roligt att jobba med att både förvalta en fungerande styrning och utveckla den. Utmaningarna med mitt jobb är att lyfta värde­skapande frågor i styrningen och komma med förslag och ge stöd för genomförandet. 

"Jag tycker om problemlösning och vill gärna använda min kreativitet för att möta utmaningar."

Vad gillar du mest med närmaste kollegor?
— Att de är lyhörda, hjälpsamma och ansvarsfulla. Jag har världens bästa arbetskamrater. Vi bemöter varandra med respekt och har tillit till varandra. Vi tar vara på olika kompetenser och samarbetar bra för olika leveranser. 

Vad gör du helst när du inte jobbar?
— Jag tycker om att träna i olika former. Både att träna i grupp och gå på yoga, men även att dansa salsa och ta promenader i naturen. Jag tycker också om att måla intuitiva målningar vilket är en skapande process som gör mig glad och som är rogivande för själen. 

Vad är det bästa med Alecta? Hur beskriver du din arbetsplats för andra?
— Det bästa med Alecta är att vi har ett långsiktigt och meningsfullt uppdrag där vi spelar en viktig roll i det svenska trygghetssystemet. Vi har en bra företagskultur, har medarbetare som är trevliga, respektfulla och engagerade. Jag känner mig stolt över att jobba på Alecta och skulle rekommendera andra att söka jobb hos oss. 

Berätta kort om dig och prylen du valde att ta med till fotograferingen.
— Jag är en glad och nyfiken person. Jag tycker om problemlösning och vill gärna använda min kreativitet för att möta utmaningar. Ända sedan jag var liten har jag tyckt om uttrycka mig i färg och form. Skapandet ger mig både inspiration och positiv energi.

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice