Ateljén 2018

Den 15 november anordnade Alecta den första upplagan av Ateljén, ett forum för att diskutera framtidens trygghetssystem. Under dagen samlades representanter för arbetsmarknadens parter, startupsfären, näringslivet, kreatörer och opinionsbildare för att tillsammans arbeta fram utmaningar och lösningar för trygghetssystemet.

Evenemanget kallades under dagen för trygghetssystemets folk och försvar. Vår förhoppning är att framtida evenemang ska leva upp till epitetet.

Här kan du läsa mer om dagen, vilka tankar som lyftes och sammanfattande krönikor av bland andra Gabriel Mellqvist (EFN), Torbjörn Nilsson (Expressen), Lovisa Eklund (Placera.nu) och Weje Sandén (tidigare Veckans Affärer).

Kontakta gärna Hannes Hultcrantz för mer information eller för att beställa boken Bumblebee Nation av David Crouch som talade under dagen.

Här kan du läsa slutrapporten från Ateljén 2018Ateljén_2018.png

Slutrapport från Ateljén 2018

Här kan du läsa alla krönikor

Program

9.00 Båtresa och samtal med Omar Al Zankah kring trygghet och hans färd från Syrien till Sverige. Avfärd från Strandvägen, Kajplats 20.
10.00 Introduktion med Magnus Billing, Alecta och dagens moderatorer – Katrine Marçal och Ulrica Schenström.
10.30 Varför den svenska modellen har lyckats. David Crouch, författare till Bumblebee Nation, berättar om varför den svenska modellen lyckats så väl, trots att den på pappret är närmast omöjlig.
11.30 Lunch och mingel.
12.45 Hur påverkar demografi, automatisering och en ny generations värdegrund det svenska välfärdssamhället? Presentationer av Darja Isaksson, Anna Felländer, Ulrik Hoffman, Alexander Norén och Staffan Ström.
13.30 Vilka är de viktigaste utmaningarna som svenska trygghets-systemet står inför? Workshop med samtalsledare och gästerna som deltagare.
14.30 Hur kan framtidens trygghetssystem se ut? Karl-Petter Thorwaldsson talar om sin vision.
15.15 Lösningsförslag på tidigare identifierade utmaningar. Workshop med samtalsledare och gästerna som deltagare.
16.15 Reflektioner och samtal med Workshopledarna och Katrine Marçal, Ulrica Schenström.
16.30 Reflektioner och mingel Katrine Marçal, Ulrica Schenström och Göran Persson.
17.30 Middag.
19.10 Mingel och hemfärd från Ekensdal med båt till Strandvägen, Kajplats 20.

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice