Alecta Advance IT 2023

Alecta Advance IT är ett inspirerande, utvecklande och kompetenshöjande onboarding- och utbildningsprogram där du blir en del av en grupp om 8 nyanställda på Alectas IT-avdelning. Alla som rekryteras till programmet har arbetat flera år med IT-utveckling. Programmet pågår i 5 månader och du som deltar i programmet anställs från start på Alecta.

Årets program

Vi är nu inne på andra året med Alecta Advance IT och deltagarna kan även i år se fram emot en gedigen onboarding och olika block fullspäckat med inspiration och kompetenshöjande aktiviteter. I de olika agila utvecklingsteamen får varje deltagare en egen mentor. 

– Det känns väldigt roligt att gå det här programmet som ger mig en chans att lära känna Alecta och samtidigt fördjupa mig inom mitt område. Jag har känt mig väldigt välkomnad, alla är så trevliga! berättar Karin Löfvenmark, en av deltagarna. 

Karin är testare och har tidigare jobbat på Lumera och som konsult inom FinTech.

– Jag har arbetat agilt tidigare, men det ska bli kul att se hur Alecta gör. Det känns som att man har en bra mix av best practices och anpassningar till organisationen. 
 
En annan av årets deltagare är Mårten Nilson. Han har tidigare jobbat med prestandatest, bland annat på Skatteverket, och sökte sig till programmet för att bredda sin kompetens. 

– Redan från start gillade jag samtalen med Mats och Maria, våra chefer, och stämningen bland oss i programmet är jättebra. Det märks att de har rekryterat bra folk. Alla har en skön inställning! 

– Mitt första intryck av Alecta är att det är inkluderande och familjärt. Alla har velat hjälpa till. För mig är det viktigt att gå till jobbet och känna att jag gör något bra – något betydelsefullt. Det känns fint att jobba för det svenska pensionssystemet, säger Mårten. 

Intresserad av att gå programmet?

I april 2024 öppnar ansökningen för nästa års program. Mer information kommer om det senare.

Läs mer

Kort intervju med Monika Brandström, en av deltagarna i 2022 års program Alecta Advance IT. 

 

 

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice