"Detta är en gyllene chans att få en bra start på ett nytt ställe"

Teddy Ehrling, en av deltagarna i Alecta Advance IT 2023.

Vad har du gjort tidigare i yrkeslivet? 

– Jag har lång och bred erfarenhet av systemutveckling inom bank och finans från olika verksamheter. De flesta system har gått på stordatorplattform och berörs därför även av frågor rörande volymer, körschema, säkerhet och integration. Jag befann mig vid en punkt i livet där jag ville ta nästa kliv i min utveckling och var redo att följa med Alecta på denna resa in i framtiden.

Berätta mer om programmet och varför du sökte det.

– Jag har mycket goda erfarenheter från ett liknande program hos en tidigare arbetsgivare. Detta är en gyllene chans att få en bra start på ett nytt ställe. Det var helt enkelt ett för bra erbjudande för att missa, jag var tvungen att söka! Programmet ger en bra introduktion till företaget, verksamheten och systemen. Dessutom får man ett brett kontaktnät. Parallellt med programmet introduceras man i teamet och får därigenom en mjuk landning – det finner jag väldigt attraktivt.

Vad gör du på Alecta idag och vad är roligast med din roll?

– Jag är den i teamet som analyserar nya krav och föreslår lösningar; jag är länken mellan krav och kod. Redan som barn var jag mittfältsspelare i fotbollslaget och det är en roll jag trivs bra i. Man behöver vara snabbrörlig, kommunicera och lätt skaffa sig en överblick. En rolig utmaning är att visualisera flöden. Att lyckas beskriva en komplex verklighet på ett begripligt sätt med en enkel bild är mycket tillfredsställande.

Vad visste du inte om Alecta innan du började här? 

– Detta är första gången jag arbetar för ett ömsesidigt ägt bolag och jag upplever det som positivt. Här finns en känsla för samhällsansvar och en genuin omtanke för alla medarbetare. Det var överraskande att lära sig om Alectas historia, hur nära sammanknutet det är med det svenska pensionssystemets framväxt och därigenom den stora betydelsen av det vi gör. Vi har verkligen ett viktigt uppdrag, för många människor. Jag känner mig stolt över att få vara en del av det uppdraget.

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice