Mats Redemo

Mats Redemo, Chef Analys och skadereglering, IT.

Berätta lite om dina arbetsuppgifter.
— Jag är chef för en grupp medarbetare och konsulter som jobbar i fyra olika agila team med leverans mot Produkt och Kund. Mycket av arbetet går ut på att stötta, coacha och röja de hinder som dyker upp så att alla medarbetarna kan utföra sitt arbete på bästa möjliga sätt.

Vad gör dig glad eller motiverad på jobbet?
— Bra och respektfulla samtal, engagerade medarbetare och att vi skrattar tillsammans. Helst mycket! Att få andra att växa och utvecklas känns väldigt stimulerande och meningsfullt. Under drygt ett år har jag tillsammans med en kollega varit ansvarig för genomförande av vårt traineeprogram och det är verkligen roligt att de flesta av traineerna nu tar anställning på Alecta.

”Under drygt ett år har jag tillsammans med en kollega varit ansvarig för genomförande av vårt traineeprogram.”

Vad är spännande? Vilka är utmaningarna med just ditt jobb?
— Att det finns en stor variation i det jag gör och att jag kan bidra på ett värde­fullt sätt i vår förändringsresa. Samtidigt är det också en stor utmaning med vårt förändringsarbete att skapa tillräcklig motivation och få involverade och engager­ade medarbetare. När jag lyckas med detta blir jag riktigt nöjd.

Vad gillar du mest med ditt team?
—  Att vi är olika personligheter och har olika kompetensområden i samma grupp. Vi har ofta dynam­iska och spänstiga diskussioner. Det utvecklar oss. Vi har roligt tillsammans.

Vad gör du helst när du inte jobbar?
— Är ute med min hund Louie, är på lantstället eller fotograferar. Att vandra i naturen är viktigt för mitt välbefinnande och därför försöker jag att komma dit så ofta jag kan. Att vara ute med båten i skärgården är också härligt!

Vad är det bästa med Alecta? 
— Jag tycker att Alecta har en viktig samhällsfunktion och jag gillar verkligen att man satsar på hållbarhet och tar ett socialt ansvar i det man gör. Dessutom har vi en vänlig företagskultur med duktiga och seriösa medarbetare.

Berätta kort om prylen du valde att ta med till fotograferingen.
— Jag tog med mig kameran eftersom fotografering är ett stort intresse sedan många år. Mitt närmaste konkreta mål är att ha min första utställning om ett år i Skåne. Det blir en intressant utmaning i lagom format. Så, nu behöver jag bara samla på mig ett gäng bra och fina bilder!

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice