En pensionspizza serverad

2023-06-12 Tillsammans med Saco studentråd och KPA Pension lanserar vi nu kampanjen pensionspizzan. Syftet med kampanjen är att öka medvetenheten kring pensionssystemet och hur livsval påverkar pensionen.

Kampanjen är ett viktigt folkbildningsinitiativ mot en grupp som det visat sig har allt för låg kunskap om pension.

Enligt undersökningar som Collectum låtit göra, uppger sig hela sex av tio unga i åldern 25-29 ha dålig eller ingen koll över hur deras ekonomi kommer se ut som pensionär. Samtidigt finns det ett sug efter kunskap, då över hälften uppger att de skulle vilja ha bättre koll på sin tjänstepension och vad de innebär. Det är här kampanjen kommer in.

- För Alectas del känns projekt helt naturligt. Ett hållbart pensionssystem kräver att så många som möjligt är inkluderade. Kampanjen är en bra aktivitet för att lyfta fördelarna för unga på ett mer lättförståeligt sätt, säger Magnus Billing, vd Alecta.

Här kan du se filmen

Pensionspizzan är likt en vanlig pizza uppbyggd av ett antal ingredienser där deg, tomatsås och ost är Allmänpension. Toppingen består i filmen av svamp, salami, paprika och körsbärstomater som får symbolisera Tjänstepension. Kvar som sista krydda finns basilika i form av Privat pensionssparande. Den bärande tråden är att pensionen helt enkelt blir godare när de är tillsammans.

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice