Välj Alecta för din tjänstepension

Det finns många goda skäl att välja Alecta för din tjänstepension

Det finns många goda skäl att välja Alecta för din premiebestämda tjänstepension. Hos oss får du ett riktigt prisvärt, tryggt och enkelt sparande. Det beror på att:

  • Vi sysslar inte med något annat än tjänstepension. Det har vi gjort sedan starten 1917. Så det är klart att det är det vi är bäst på!
  • Vi är en stabil och trygg förvaltare. Vi förvaltar cirka 789 miljarder åt drygt 2 miljoner kunder och arbetar på uppdrag av Svenskt Näringsliv och PTK.
  • Vi ägs av våra kunder och vi har därför bara våra kunders bästa för ögonen. Hos oss kan du känna dig trygg med att vi inte har några andra intressen än att få dina pengar att växa och må bra. All vinst går tillbaka till dig som kund.
  • Vi har riktigt låga avgifter. Vi har inte bara lägst avgift inom ITP. När vi jämför oss med andra bolag i världen har vi unikt låga avgifter.
  • Vi har en god avkastning som vi fördelar direkt till våra kunder varje månad. Sedan starten 2007 har vi haft den bästa avkastningen inom ITP. Vi har en hög aktieandel, bra tillgångsfördelning mellan aktier, fastigheter och räntor och en aktiv förvaltning i egen regi till mycket låg kostnad.

Väljer du Alecta som förvaltare av din premiebestämda tjänstepension placeras dina pensionspengar i Alecta Optimal Pension.

Läs mer om Alecta Optimal PensionSå här väljer du Alecta

Du kan välja Alecta

Om du arbetar på en arbetsplats med kollektivavtal och tillhör något av följande avtalsområden kan du välja Alecta för hela eller delar av din tjänstepension: ITP, SAF-LO, PA 16, PA-KFS, KAP-KL/AKAP-KL och FTP. 

Ordförklaringar

Var informationen användbar för dig?