Så har andra gjort

Det är bara du själv som kan avgöra vad som är bäst för dig – ta ut pensionen tidigt eller sent, under hela livet eller en viss tid. Men många är ändå nyfikna på hur andra har gjort när de gick i pension. Här kan du läsa om hur Alectas pensionärer går i pension.

Varje år går ungefär 35 000 av Alectas försäkrade i pension. Det blir nära 3 000 nya pensionärer i månaden. Under den senaste tiden har de valt att ta ut pensionen så här:

  • 6 av 10 valt att gå i pension vid 65 år. 
  • 7 av 10 tar ut sin pension livsvarigt. Av de som väljer att ta ut pensionen under en begränsad tid väljer nästan hälften en uttagstid på 10 år eller mer.
  • 3 av 10 har valt att gå i pension senare än 65 år.

Vi ser att allt fler väljer att vara kvar i arbetslivet längre. Fler jobbar till 65 och framförallt är det många som väljer att arbeta även efter 65. Vissa för att de behöver det, men många för att de trivs med sitt arbete och vill arbeta vidare.

När vill du gå i pension?

Illustration av en miniräknarePå Mina sidor i tjänsten Räkna och ta ut kan du enkelt ta reda på vad du får när det är dags att gå i pension. Du kan räkna med olika uttagstider för att se vilket alternativ som passar bäst för dig.

Var informationen användbar för dig?

Behöver du istället vår hjälp? Kontakta oss.

Vill du hjälpa oss att bli bättre?

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Har du istället en fråga till vår kundservice? Kontakta oss.

Tack för din återkoppling!