Så har andra gjort

Det är bara du själv som kan avgöra vad som är bäst för dig – ta ut pensionen tidigt eller sent, under hela livet eller en viss tid. Men många är ändå nyfikna på hur andra har gjort när de gick i pension. Här kan du läsa om hur Alectas pensionärer går i pension.

Varje år går ungefär 35 000 av Alectas försäkrade i pension. Det blir nära 3 000 nya pensionärer i månaden. Under den senaste tiden har de valt att ta ut pensionen så här:

  • 6 av 10 valt att gå i pension vid 65 år. 
  • 7 av 10 tar ut sin pension livsvarigt. Av de som väljer att ta ut pensionen under en begränsad tid väljer nästan hälften en uttagstid på 5 år men det som ökar mest är uttag på 10 år.
  • 3 av 10 har valt att gå i pension senare än 65 år.

Vi ser att allt fler väljer att vara kvar i arbetslivet längre. Fler jobbar till 65 och framförallt är det många som väljer att arbeta även efter 65. Vissa för att de behöver det, men många för att de trivs med sitt arbete och vill arbeta vidare.

Läs mer

Så här tar du ut din tjänstepension

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice