Uppgift om dina utbetalningar under 2020

I år blir alla årsbesked digitala

Du som har pågående utbetalningar från oss kan redan nu se ditt pensionsbelopp för 2020 på Mina sidor. Senast den 13 januari kommer du också att kunna läsa ditt årsbesked på Mina sidor.

I år får du årsbesked och kontrolluppgift digitalt

Hänglås

I år slutar vi att skicka årsbesked och kontrolluppgift på papper. Istället sparar vi ditt årsbesked och din kontrolluppgift på Mina sidor för att bli så miljövänliga och effektiva som möjligt.

Vad behöver du göra?

  • Om du är nöjd med att få dina årsbesked och kontrolluppgifter på Mina sidor behöver du inte göra någonting. Men logga gärna in på Mina sidor och registrera din mejladress för att få en avisering.
  • Om du vill fortsätta att få dina årsbesked och kontrolluppgifter på papper går det bra. Då behöver du kontakta oss på telefon 08-441 60 40 eller skicka ett meddelande på Mina sidor, så hjälper vi dig.

Om du bor utomlands får du även i fortsättningen ditt årsbesked och din kontrolluppgift på papper.

Du får årsbesked och kontrolluppgift i samma meddelande

Senast den 13 januari ska du få ditt årsbesked digitalt på Mina sidor. I årsbeskedet ser du hur vad du får i pension och i kontrolluppgiften hittar du dina skatteupppgifter. Har du valt att få pappersutskick får du även ditt årsbesked hem till dig i brevlådan, senast den 17 januari.

Ett brev

Du får bland annat information om

  • din pension före och efter avdrag för skatt
  • vilket konto vi sätter in pengarna på
  • utbetalningsdagarna under 2020
  • i kontrolluppgiften ser du vilken vi har betalat in för 2019.

Varje år räknar vi om din pension

Pensionen räknas om på olika sätt beroende på vilken pension du har. Ambitionen är att se till att din pension behåller sin köpkraft under alla de år som den betalas ut.

Läs mer

Varje år räknar vi om din pension
Pensionstillägget för 2020

Beskrivning av årsbeskedet

På brevets första sida får du en snabb översikt över vad du får i pension, vilken skatt vi drar, till vilket konto och när pengarna betalas ut. På brevets andra sida får du en mer detaljerad information om pensionsutbetalningen, till exempel hur länge din pension betalas ut.


1. Din pension per månad före skatt.
2. Hur mycket skatt vi drar på din pension.
3. Beloppet som du får på ditt konto.


4. Uppgift om hur länge din pension totalt betalas ut.

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice