Uppgift om dina utbetalningar under 2019

Du som har pågående utbetalningar från oss kan redan nu se ditt aktuella pensionsbelopp för 2019 på Mina sidor. Senast den 18 januari kommer du också att få ett årsbesked från oss.

Se aktuellt belopp på Mina sidor

Logga in på Mina sidor och se hur mycket du får varje månad under 2019 och vad skatten blir.

Information i årsbeskedet

Senast den 14 januari ska du få ditt årsbesked digitalt på Mina sidor. I årsbeskedet ser du hur mycket du får varje månad och årets utbetalningsdagar. Har du inte tackat nej till pappersutskick får du även ditt årsbesked hem till brevlådan, senast den 18 januari.

Ett brev

I årsbeskedet får du till exempel information om

  • din pension före och efter avdrag för skatt
  • vilket konto vi sätter in pengarna på
  • utbetalningsdagarna under 2019.

Varje år räknar vi om din pension

Pensionen räknas om på olika sätt beroende på vilken pension du har. Ambitionen är att se till att din pension behåller sin köpkraft under alla de år som den betalas ut.

Läs mer

Varje år räknar vi om din pension
Pensionstillägget för 2019

Kontrolluppgiften kommer samtidigt

Tillsammans med brevet finns kontrolluppgiften för inkomståret 2018. I det ser du vilka uppgifter vi har lämnat till Skatteverket och vilken skatt vi har betalat in för 2018.

Nästa år får du årsbesked och kontrolluppgift digitalt

Hänglås

Från januari 2020 slutar vi att skicka årsbesked och kontrolluppgift på papper. Istället sparar vi ditt årsbesked och din kontrolluppgift på Mina sidor för att bli så miljövänliga och effektiva som möjligt.

Vad behöver du göra?

  • Om du är nöjd med att få dina årsbesked och kontrolluppgifter på Mina sidor behöver du inte göra någonting. Men logga gärna in på Mina sidor och registrera din mejladress för att få en avisering.
  • Om du vill fortsätta att få dina årsbesked och kontrolluppgifter på papper går det bra. Då behöver du kontakta oss innan december 2019 på telefon 08-441 60 40 eller skicka ett meddelande på Mina sidor, så hjälper vi dig.

Om du bor utomlands får du även i fortsättningen ditt årsbesked och din kontrolluppgift på papper.

Beskrivning av årsbeskedet

På brevets första sida får du en snabb översikt över vad du får i pension, vilken skatt vi drar, till vilket konto och när pengarna betalas ut. På brevets andra sida får du en mer detaljerad information om pensionsutbetalningen, till exempel hur länge din pension betalas ut.


1. Din pension per månad före skatt.
2. Hur mycket skatt vi drar på din pension.
3. Beloppet som du får på ditt konto.


4. Uppgift om hur länge din pension totalt betalas ut.

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice