Därför ska du välja Alecta för TGL

2019-05-16 Om du funderar över vilket försäkringsbolag du ska välja för de anställdas Tjänstegrupplivförsäkring, TGL har vi några tips. För faktum är att det inte bara är skillnad i pris utan också när det gäller den administra­tiva hanteringen.

När du som arbetsgivare tecknade ITP för företaget, tecknade du även TGL. Alla anställda som är över 18 år och arbetar mer än 8 timmar i veckan, har rätt till TGL. Det är du som väljer vilket försäkringsbolag som ska ha hand om TGL-försäkringen och just nu kan du välja mellan nio olika bolag.

Hjälp inför valet av bolag

Tänk på det här när du väljer bolag:

  1. Vad behöver du göra själv och vad sköter försäkringsbolaget åt dig?
  2. Hur anmäler du en nyanställd till TGL?
  3. Vem bevakar arbetsgivarens premiebefrielse när en anställd är sjuk under en längre tid?
  4. Vem bevakar att den anställdes efterlevande får ersättning även efter det att anställningen upphört?

Många fördelar med TGL i Alecta

Individuell anmälan

TGL i Alecta tecknas individuellt för nästan alla anställda vilket innebär att uppgifter om TGL finns med i all viktig information som rör och når den anställda. Du behöver inte hålla reda på separata av- och påanmälningar till olika försäkringsbolag.

En enda faktura för alla tjänstemän

Om du väljer Alecta betalar du för TGL på den vanliga ITP fakturan från Collectum. 

Automatiskt premiebefriad

När en anställd varit sjuk i 3 månader sjukanmäler du till Collectum och blir automatiskt premiebefriad både för ITP och TGL. Har ditt företag TGL i ett annat bolag än Alecta, behöver du göra en separat sjukanmälan dit.

Alecta bevakar

TGL har generösa regler även när en anställning upphört och premieinbetal-ningen är avslutad. Dör en anställd inom 27 månader efter att anställningen upphört, kontaktar vi alltid dödsboet och undersöker om vi kan betala ut ersättning.

Läs mer

Bolag, premier och villkor för TLG (Collectum)
Mer om TGL i Alecta

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice