För dig som har fått brev från Collectum om att välja nytt bolag

2023-06-12 I somras skickade Collectum ut ett brev till alla försäkrade med ITP 1 och ITPK som behöver göra ett nytt val eftersom nya pensionsbolag har kommit in i ITP-planen i samband med upphandlingen i våras.

Om du tillhör en av dem som fått ett brev, kan det vara bra att veta hur valet fungerar:

  1. Valet gäller bara för framtida inbetalningar till din pension. Du kan låta det kapital som hittills byggts upp ligga kvar i det bolag du har idag. Eller så flyttar du hela kapitalet om du hellre vill det.
  2. Om du inte gör ett val kommer dina framtida inbetalningar att placeras här hos oss i Alecta.
  3. Har du idag Länsförsäkringar eller Nordea kan du inte ligga kvar där. Då måste du välja ett av de bolag som finns uppräknade i brevet eller välja att inte välja - och då bli kund hos oss i Alecta.
  4. Har du AMF eller SEB Fond kan du ligga kvar där. Men du måste aktivt välja att ligga kvar. Du kan så klart även välja ett annat bolag och även här välja att inte välja - och då bli kund hos oss i Alecta.

Alla bolag ger bra skydd till billig peng

Oavsett vad du väljer kan du alltid känna dig trygg med att så länge du har ITP kommer du att få en bra tjänstepension, bolagen som är upphandlade levererar bra avkastning till en billig peng och du har ett bra skydd om det skulle hända något.

Läs mer

Om varför Alecta Optimal Pension är ett mycket bra val för din tjänstepension

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice