Om en anhörig dör

Du som anhörig behöver inte anmäla dödsfallet till oss om den avlidne var bosatt i Sverige. Det får vi information om från Skatteverket. Så snart som möjligt skickar vi ett brev till dödsboet.

 

  • Vi får information om dödsfallet från Skatteverket. Om den avlidne är bosatt utomlands behöver en anhörig meddela oss.
  • Om den avlidne har pågående utbetalningar från oss upphör de automatiskt.
  • Så snart vi har fått information om dödsfallet skickar vi ett brev till dödsboet. I brevet informerar vi om den avlidnes tjänstepension och om det finns någon ersättning till de efterlevande.
  • Om det finns ersättning att betala ut begär vi in ett så kallat dödsfallsintyg och släktutredning från dödsboet. Därefter ger vi besked till de efterlevande som har rätt till ersättning. Ersättningen betalas normalt ut från månaden efter dödsfallet.

Fördjupning

Skydd för efterlevande

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice