Flytta din tjänstepension till Alecta

Du kan flytta din tjänstepension till Alecta. Kapitalet som du flyttar placeras i Alecta Optimal Pension. Det är en traditionell försäkring med låga avgifter, garanti och god avkastning.

Kontakta bolaget du vill flytta från

Tar bolaget som du vill flytta från ut en flyttavgift? Ta reda på exakt hur mycket pengar du får med dig innan du bestäm­mer dig. Ibland kan det vara så dyrt att det inte värt att flytta pengarna.

Så flyttar du till Alecta

Om du vill flytta till Alecta börjar du med att kontakta din valcentral eller Avtalat beroende på vilket avtalsområde du tillhör. De har uppgifter om din pension och tar hand om själva flytten.

Ofta kan du sätta igång allt själv direkt på respektive webbplats. Samma sak gäller om du vill flytta från oss.

Flytten tar ett par månader

Att flytta pensionskapital mellan olika bolag tar normalt 2-4 månader beroende på vilken typ av försäkring det gäller.

En fondförsäkring tar cirka 2 månader att flytta. En traditionell försäkring tar cirka 4 månader att flytta.

Bekräftelse på att vi tagit emot pengarna

Flyttar du pengarna till Alecta får du ett försäkringsbesked från oss så snart vi har tagit emot pengarna från bolaget du flyttat från. I försäkringsbeskedet ser du hur mycket pengar vi har tagit emot, från vilket bolag de kommer och ditt nya försäkrings­nummer.

Du får avkastning på dina pengar så snart vi har tagit emot dem. Pengarna kan du normalt se på Mina sidor månaden efter vi fått dem.

Din nya pension heter Alecta Optimal Pension

Kapitalet som du flyttar placeras i Alecta Optimal Pension. Det är en traditionell försäkring med låga avgifter, garanti och god avkastning.

Om din arbetsgivare betalar in premier till din tjänstepension i dag, kommer även framtida inbetalningar att sättas in hos oss.

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice