Tjänstepensionens dag 27 september

Grattis till din tjänstepension!

Den 27 september är det Tjänstepensionens dag! En dag vi gärna uppmärk­sammar eftersom vi vet hur viktig tjänstepensionen är för allas våra pensioner. I år firar vi dagen för trettonde året i rad och vi gör det med musik och film tillsammans med dansbandet Sannex!

Ungefär 9 av 10 har idag en tjänstepension genom sin arbetsgivare. De flesta är kollektivavtalade, precis som ITP, men det finns också andra tjänstepensions­lösningar.

tjp_dag.pngAlla vet inte om de har tjänstepension

Trots att tjänstepensionen är en så viktig del för den totala pensionen så är det ganska många som inte vet om de har tjänstepension eller hur mycket som betalas in. Det vill vi såklart ändra på. 

Hjälp oss sprida kunskap!

Ett sätt är att gå samman med andra bolag och myndigheter och prata extra mycket om tjänstepensionen just den här dagen. Ett annat är att peppa arbets­givare runt om i landet att verkligen berätta för sina anställda om den fina förmån som tjänstepensionen är, bjuda på lättillgängligt material och inspiration.

Se film och lyssna på Sannex

Därför hoppas vi att fler besöker webbplatsen Tjänstepensionens dag där det är enkelt att ta reda på mer. Där kan du också se och lyssna på Sannex i två olika filmer som båda lyfter tjänstepensionen som en betydelsefull del av vardagen!

Ta reda på mer

Se, lyssna och läs mer på tjanstepensionensdag.se

 

Deltagande bolag och myndigheter 2023
Afa Försäkring, AMF, Alecta, Avtalat, Collectum, Folksam, Folksam-LO Pension, Fora, Handelsbanken Liv, KPA Pension, Länsförsäkringar, Minpension, Movestic, OFR, Pensionsmyndigheten, Pensionsvalet, PRI, PTK, Skandia, SPV, SPP och Sveriges ingenjörer.

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice