Tjänstepension ger balans!

Den 27 september firar vi för elfte året i rad Tjänstepensionens dag. I år är temat ”Tjänstepension ger balans”. Till vår hjälp har vi tagit Lady Silver och hennes balansövningar, och vår egen tjänstepensionslåt med Sannex.

Att ha tjänstepension genom arbetsgivaren är en viktig del av din pension. Alla som betalar in skatt tjänar in till sin allmänna pension, men tjänstepensionen kommer genom arbetsgivaren. Tjänstepensionen är viktig för att ge din framtida pension balans, så se till att du har tjänstepension!

Lady Silver uppskattar sin tjänstepension

I år har tjänstepensionsbolagen och Pensionsmyndigheten, som deltar i Tjänstepensionens dag, tagit hjälp av Lady Silver som är pensionerad barnmorska och som gillar att röra på sig. Hon kommer att utmana den som vill med tre olika balans­övningar under veckan fram till Tjänstepensionens dag den 27 september.

— Under hela mitt yrkesverksamma liv har tjänstepension varit en viktig del att tjäna in för att få livet och ekonomin mer i balans när jag väl skulle gå i pension. Tjänstepensionen har gett mig trygghet och idag gör jag det jag gillar allra mest - träna och röra på mig, säger Lady Silver.

— Därför har jag, tillsammans med Tjänstepensions Dag, tagit fram utmaningen ”Tjänstepension Ger Balans”, där jag kommer att utmana er i tre olika balans­övningar. Gör övningarna du med och se till att ha koll på din tjänstepension!

Har du tjänstepension?

Om du har tjänstepension får du ett årsbesked varje år från ditt tjänste­pensions­bolag. Men vet du inte om du har tjänstepension, kan du fråga din arbetsgivare. För att se över din tjänstepension och andra pensioner loggar du in på minpension.se.

Anta utmaningen!

Här hittar du alla balansövningar med Lady Silver (YouTube).
Intro
Balansövning 1
Balansövning 2
Balansövning 3
Finalfilm

Här kan du lyssna på Sannex:
YouTube
Spotify

Om Tjänstepensionens dag

Ungefär 9 av 10 har en tjänstepension genom sin arbetsgivare idag. De flesta är kollektivavtalade men det finns också andra tjänste­pensions­lösningar.

Trots att tjänstepensionen är en så viktig del för den totala pensionen så är det ganska många som inte vet om de har tjänste­pension eller hur mycket som betalas in. Det är också få anställda som frågar om de får tjänste­pension, men det är heller inte många arbetsgivare som faktiskt berättar om den fina löneförmån som företaget erbjuder sina anställda.

Därför har pensionsbranschen gått samman och uppmärksammar tjänstepensionen en dag om året. Vi vet hur viktig den är för allas pensioner och tycker att den borde få mer uppmärksamhet!

Deltagande bolag och myndigheter år 2021

Afa Försäkring, AMF, Alecta, Avtalat, Collectum, Folksam, Folksam-LO Pension, Fora, Handelsbanken Liv, KPA Pension, Länsförsäkringar, Minpension, Movestic, OFR, Pensionsmyndigheten, Pensionsvalet, PRI, PTK, Skandia och SPV.

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice