Tack för förtroendet i ytterligare fem år

2018-03-09 Upphandlingen av nytt ickevalsbolag inom ITP-planen är nu klar och vi är mycket stolta över att ha fått förtroendet att vara ickevalsbolag i ytterligare fem år.

Alecta har i konkurrens med andra pensionsbolag blivit utsett till ickevalsbolag inom ITP-planen. Det innebär att vi kommer att fortsätta förvalta den premiebestämda ålderspensionen för de privatanställda tjänstemän som inte gör ett aktivt val. Alecta har dessutom även blivit utsett till ett valbart bolag inom traditionell förvaltning, ett så kallat kryssval.

- Det är mycket glädjande att vi fått förlängt förtroende. Det visar på styrkan i vår premiebestämda produkt, Alecta Optimal Pension. Den genomsnittliga avkastningen har varit 10,9 procent per år de senaste fem åren. Vi pressar nu ner avgiften ytterligare till 0,09 procent för samtliga ITP-försäkrade, vilket fortsatt är den lägsta avgiften. Vi sänker samtidigt avgiftstaket från 900 kronor till 60o kronor per år, säger Magnus Billing, vd för Alecta.

Var informationen användbar för dig?

Behöver du istället vår hjälp? Kontakta oss.

Vill du hjälpa oss att bli bättre?

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Har du istället en fråga till vår kundservice? Kontakta oss.

Tack för din återkoppling!