Tjänsterna i Alectas internetkontor

Sök försäkrad

I vår serie om tjänsterna i internetkontoret har nu turen kommit till tjänsten "Sök försäkrad". Den här tjänsten ger dig uppgift om ITP 2-premierna vid en lönerevision, ett nytt år och även premier bakåt i tiden. Du ser också hur förmånerna har ändrats.

— I tjänsten kan du även få uppgift om hur stor pension den anställda har tjänat in hittills - det vi kallar "fribrev". Den uppgiften är bra att ha för den som vill jämföra pensionen vid 65 år och det som redan finns intjänat, säger Marie Anros Kundservicek Företag. 

Jämför premierna före och efter ett årsskifte

Vid ett årsskifte blir premien för ITP lägre. Det beror bland annat på att basbeloppen ändras. I Sök försäkrad kan du enkelt jämför premierna för ITP 2 i januari med premierna i december. Ett bra sätt att få kolla på kostnaderna för tjänstepensionen.

Se om nya lönen är registrerad

En annan fördel med Sök försäkrad är att du ser om en ny anmäld årslön har blivit registrerad för en anställd samtidigt som du får den nya premien. Allt i samma dokument.

Premier bakåt i tiden

Du kan även ta fram uppgifter om den anställdas ITP bakåt i tiden. Du kan bland annat se årslöner, premier och förmåner så långt bakåt som till januari 2008.

Så här gör du

  1. Logga in i internetkontoret med en e-legitimation på alecta.se/foretag.
  2. Välj ”Tjänster” och ”Sök försäkrad”.
  3. Fyll i personens personnummer och vilken tidpunkt som ska gälla.

 

Läs mer

Så skaffar du internetkontoret
Tjänster i internetkontoret

 

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice