Nu öppnar vi vårt nya internetkontor!

Nu är tredje och sista delen i Alectas omfattande webbprojekt klart och idag öppnar vi vårt nya internetkontor för företag och ombud. Målet har varit att ge internetkontoret ett nytt, modernt utseende med enkla och användar­vänliga funktioner. Nu är det klart!

I internetkontoret kan Alectas företags- och ombudskunder bland annat hämta uppgifter om de anställdas ITP-försäkringar, göra kostnadsberäkningar, ta fram prognoser, administrera behörigheter etc. Funktionerna i det nya internet-kontoret är desamma som tidigare, men nu betydligt mer lättnavigerade och överskådliga.

Översikt som inspirerar till fler klick

En uppskattad nyhet är den unika översikt som möter kunden efter inloggning. På en sida har vi samlat och illustrerat nyckeltal för kundens eget företag på ett intressant och lättsamt sätt. Bland annat ger vi en aktuell bild över sjukskrivna medarbetare, hur många som omfattas av ITP 1 respektive ITP 2 och har valt en alternativ pensionslösning med mera. Uppgifterna om sjuka visas även bakåt i tiden och kan jämföras med hur det ser ut hos Alectas andra kundföretag.

Kreatören bakom de sinnrika illustrationerna är Emily Ryan och med hennes hjälp hoppas vi inspirera kunderna till fler klick.

Ett internetkontor i kundernas smak

--En framgångsfaktor i utvecklingen av webben har varit ett agilt arbetssätt och att en blandning av medarbetare med olika kompetenser har deltagit i arbetet. En annan viktig faktor är också att vi löpande låtit kunderna vara med och testa med hjälp av våra användbarhetsexperter, säger Hanna Tegnér, chef för Alecta Kommunikationsplattformar.

Några andra nyheter

  • Navigering som gör det enklare att hitta rätt tjänst för rätt ändamål.
  • Lättare att beställa och ta fram beställda rapporter.
  • Ännu bättre ”Sök försäkrad” med kronologisk händelselogg.
  • Mobil, surfplatta eller dator – allt ser lika bra ut oavsett enhet.

Välkommen!

Den 21 januari klipper vi alltså banden till Alectas nya internetkontor för företag och ombud. Du som redan använder och har ett avtal om internetkontoret behöver inte göra något speciellt, det är bara att logga in och känna dig välkommen!

Läs mer

Skaffa internetkontoret

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice