Nu sänker vi arbetsgivarnas kostnader och höjer de anställdas ITP 2-pensioner igen

Alecta reducerar premierna för förmånsbestämd ITP 2 Ålderspension och ITP 2 Familjepension med 30 procent under 2024. Dessutom fortsätter vi med premiereduktioner för riskförsäkringarna ITP Sjukpension, Premiebefrielseförsäkring och TGL.

Alecta har haft god avkastning under 2023 vilket bidragit till en stark finansiell ställning som gör det möjligt för en höjning av pensions­utbetalningar och fortsatta premiereduktioner.

Höjda ITP 2-pensioner för de anställda

Nästa år värdesäkras också förmånsbestämd ITP 2 Ålderspension med 6,48 procent. Höjningen gäller både pensioner som betalas ut och intjänad pension (fribrev).

Sänkta pensionskostnader för företagen

Sammantaget sänker Alecta svenska företags pensionskostnader med 8,3 miljarder kronor för 2024. Och fördelar 34 miljarder kronor till 1,6 miljoner privatkunder i Alecta.

LÄS MER

Tema Premier - samlingssida med allt om premier 2024
Pressmeddelande 2023-11-10 (Alecta sänker svenska företags pensionskonstnader med 8,3 miljarder kronor för 2024)
Pressmeddelande 2023-11-10  (Alecta höjer tjänstepensionen med 6,5 % för 651 000 pensionärer)

 

 

 

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice