Nyhet 2017-06-28

Lyssna på podden - en genväg till att förstå din tjänstepension

2023-06-12 Vad är egentligen vitsen med en tjänstepension? Är det någon skillnad för mig om jag har ITP 1 eller om jag har ITP 2? Och hur ska jag tänka om min egen pension – vad är viktigt för mig att veta och kanske också göra?

Med två avsnitt á 20 minuter lyckas Minpensionspodden* ge en ovanligt enkel och alldeles lagom utförlig bild av vad det innebär att ha en tjänstepension. Minpensionspodden har fått besök av Alectas pensionsekonom Staffan Ström som rakt och utan omsvep förklarar det mesta med ITP 1 och ITP 2 och som bonus, får lyssnaren också ett par tips på sådant som är extra bra att känna till.

Genväg till användbar kunskap

Vill du enkelt förstå hur din tjänstepension är tänkt att fungera och vilken verklig nytta du har av den? Både under tiden du arbetar och den dag du går i pension?

Klicka på någon av länkarna här nedan och få kläm på vilka val du ska göra - eller avstå ifrån, hur avgifter, efterlevandeskydd, valcentraler och annat du kanske bara hört talas om fungerar i verkligheten.* Minpension.se - är en webbplats där du får överblick över hela din framtida pension, det vill säga allmän pension, tjänstepension och din eventuella privata pension.

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice