Mer än det som syns i orange kuvertet

2019-02-19 Nu är det den tiden på året när Pensionsmyndigheten skickar ut det orange kuvertet. Det som kan vara bra att tänka på är att du troligen även har tjänstepension.

Pensionspyramid med belyst tjänstepensionDet som ingår i det orange kuvertet är din allmänna pension, det vill säga din inkomstpension, premiepension och eventuell tilläggspension. För att få hela bilden av din pension ska du lägga ihop uppgifterna i sammanställningen i det orange kuvertet med din tjänstepension och ditt eventuella privata pensionssparande. Först då får du hela bilden av din pension.

Så får du koll på hela din pension

Logga in på minpension.se för att få en samlad bild av din allmänna pension och din tjänstepension. Är du kund hos oss kan du också logga in på Mina sidor för att se din pension som du har hos oss.

Ibland syns inte din pension på minpension.se

I vissa fall kan du inte se din ålderspension hos Alecta på minpension.se. Det gäller till exempel om du är sjuk och får sjukpension från oss, har fyllt 65 år eller har gått i pension.

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice