Tjänsterna i Alectas internetkontor

Kostnadsberäkning vid löneändring

Snart är det dags för lönerevision som inte bara ger nya löner utan även nya premier för ITP 2. För att den nya premien inte ska komma som en överraskning kan du enkelt ta reda på vad den blir i Alectas internetkontor. Både vid en löneökning och en lönesänkning.

Uppgift om premier och förmåner

Förutom den nya premien får du även uppgift om hur en löneökning eller lönesänkning påverkar den anställdas ålderspension och andra förmåner.

I rapporten kan du till exempel tydligt se hur ITP 2 Sjukpension förändras när lönen ändras. Även ITP 2 Familjepension kan påverkas. Just detta kan det vara bra att hålla koll på när en anställd kanske vill gå ner i arbetstid och därmed sänker sin lön. 

Kostnadsfritt och enkelt att använda

Det kostar inget att använda tjänsten och du kan göra hur många beräkningar du vill, det finns inga begränsningar. Men om du även vill att vi räknar fram den frilagda premien, kostar det 200 kronor exklusive faktureringsavgift och moms.

Så här gör du

  1. Logga in i internetkontoret med en e-legitimation på alecta.se/foretag. 
  2. Välj ”Tjänster” och ”Kostnadsberäkning vid löneändring”.
  3. Fyll i den anställdas nya lön, personnummer och från vilken tidpunkt den nya lönen ska gälla.
  4. Du får beräkningen direkt under ”Visa beställda tjänster”.

 

Läs mer

Så skaffar du internetkontoret
Tjänster i internetkontoret

 

 

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice