Gunilla Fransson föreslås som ordförande i Net Insight

2017-11-20 Det fanns i maj 2017 19 kvinnliga ordförande i bolag på Stockholmsbörsen. Det motsvarar en andel om 6,2 procent. Andel kvinnor bland styrelseledamöter i noterade bolag uppgår till 32,2 procent, enligt Andra AP-fondens kvinnoindex.

Nyligen blev det klart att Gunilla Fransson nomineras som styrelseordförande i medieteknikbolaget Net Insight till bolagets årsstämma den 8 maj 2018. Gunilla Fransson blir därmed den 20e kvinnliga styrelseordföranden på Stockholmsbörsen, förutsatt att stämman röstar enligt förslag.

Alecta är ägare i Net Insight sedan bolaget noterades 1999 och äger aktier motsvarande drygt 6 procent av bolaget. Alectas ägaransvarige Ramsay Brufer leder valberedningens arbete i Net Insight.

Alectas strävan är att diversifiera styrelsens sammansättning i våra portföljbolag och det är i valberedningarna som arbetet utförs. I dagsläget har vi nått en andel kvinnor som uppgår till 41 procent i snitt i bolag där Alecta deltar i valberedningsarbetet.

- Jag är glad att vi med Gunilla Fransson har lyckats nominera ytterligare en förstklassig styrelseordförande till ett av våra portföljbolag, säger Ramsay Brufer som är ägaransvarig på Alecta och ordförande i Net Insights valberedning.

Länk till Net Insights pressmeddelande
https://investors.netinsight.net/sv/pressmeddelande/2017112150528/ 

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice