Till dig som är huvudansvarig i internetkontoret

Förläng behörigheterna innan avtalet löper ut

Den sista oktober löper behörighetstiden för flera huvudansvariga i Alectas internetkontor ut. För att ditt företag ska slippa att teckna ett nytt avtal behöver du som är huvudansvarig göra två saker.

1. Förläng din egen behörighet

Förläng din egen behörighet som huvudansvarig direkt i internetkontoret under menyn ”Behörigheter”.

Välj ”Ändra” på raden med ditt eget namn, för att komma till nästa sida. Där fyller du i ett nytt datum i rutan ”Behörig t o m”. Klicka sedan på ”Spara” och signera med din bank-id.

Om du är huvudansvarig för flera olika företag eller företagsgrupper, behöver du förlänga din behörighet för var en och av dem.

2. Förläng användarnas behörigheter

Förläng sedan användarnas behörigheter i internetkontoret under ”Behörigheter” på samma sätt som för dig själv. Klicka på ”Spara”.

Om det finns flera användare på olika bolag eller företagsgrupper behöver du förlänga behörigheten för var och en.

Viktigt att börja med dig själv

Det är viktigt att du börjar med din egen behörighet som huvudansvarig eftersom den även påverkar vad en användare kan göra. Om inte din egen behörighet är giltig, kan inte heller användaren logga in i internetkontoret. När behörig­heterna inte fungerar, sägs avtalet för internetkontoret upp automatiskt.

Senast den 31 oktober

För att inte riskera att företagets avtal slutar gälla, behöver du förlänga behörigheterna senast den 31 oktober.  Men gör det gärna redan nu för om du missar det, kan ingen logga in längre. Vi kommer att skicka mejl både till dig och till dina användare som påminnelse, men logga gärna in i internetkontoret redan nu och gör det som behövs.

Hör av dig med frågor

Har du några frågor är du alltid välkommen att höra av dig till vår Kundservice företag på telefon 08-441 62 00.

Läs mer

Om behörigheter i Alectas internetkontor

 

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice