Alectas internetkontor

Därför gäller behörigheterna i max tre år

Var tredje år behöver den huvudansvarige förlänga behörigheterna i internetkontoret. Både för sig själv och för övriga användare.

För att kunna använda tjänsterna i Alectas internetkontor behöver du ha behörighet. Det finns två olika slags behörigheter - huvudansvarig och användare. Den huvudansvarige har tillgång till alla tjänster i internetkontoret och är också den som tilldelar och sköter om behörigheterna för andra användare. Behörigheterna gäller i tre år, oavsett om man är huvudansvarig eller användare. 

Därför gäller behörigheterna i tre år

Treårsregeln finns för att hjälpa dig att hålla koll. Anställda slutar på företagen och glömmer ofta bort att de har behörighet till internetkontoret. Då är det bra att behörigheten är tidsbegränsad. Det blir både säkrare för dig och för oss.

Här ändrar du behörigheterna


Logga in i Internetkontoret. Under menyn Internetkontoret väljer du Avtal.

Här ser du hur hur länge din behörighet gäller. Och i rutan längst till höger kan du själv förlänga.

Under rubriken Användare (under huvudmenyn Internetkontoret) kan den huvudansvarige förlänga, ändra eller ta bort en användares behörighet.

TIPS!
Ska er nuvarande huvudansvarige sluta på företaget? Utse gärna en ny huvudansvarig innan, annars kan inga användare logga in och ni behöver teckna ett nytt avtal.

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice