100-åringen som inte klev ut genom fönstret och försvann

2017-10-12 Varje år är Centrum för Näringslivshistoria värd för en dag om marknadsföring med historiskt perspektiv ’History Marketing Summit’. Dagen fokuserar på hur företag använder sin historia för att stärka varumärket i kommunikationen. I år deltog Alecta.

Martin Hedensiö, Chef Kommunikation och hållbarhet, var med som talare och berättade hur vårt hundraårsfirande leder oss in i de kommande hundra åren.

För 100 år sedan lade tjänstemännen vid Uddeholms och Munkfors Bruk tillsammans med företagsledarna Knut A Wallenberg och Olof Söderberg grunden till dagens Alecta. En säker pensionslösning gav nämligen trygghet för tjänstemännen samtidigt som det skapade en rörligare arbetsmarknad för arbetsgivarna, vilket gynnade alla. Det var då som arbetsmarknadens parter och Alecta inledde den samverkan som råder än idag. Tjänstepensionen blev därmed en efterlängtad del av den anställdes lön som gav möjlighet till en tryggare ålderdom.

Vår historia är fortfarande lika aktuell

- Idag står Alecta inför nya utmaningar. Ny teknik, digitalisering och framsteg inom sjuk- och friskvård kommer att skapa andra och kanske oväntade förutsättningar. Därför är vår historia lika högaktuell idag. Samspelet mellan samhällets olika aktörer spelar en viktig roll även i framtiden. Vi behöver vara lika framsynta som våra grundare var redan 1917.  Alecta har tagit ansvar för framtiden sedan 1917 och det är något vi fortsättningsvis kommer göra, säger Martin Hedensiö, Chef Kommunikation och hållbarhet Alecta.

I samband med vårt hundraårsfirande startades en aktivitet i sociala medier som vi kallar för Röster om framtiden. Med aktiviteten vill vi bjuda in till fortsatt samtal om framtiden och framtida pensioner. Alecta har öppnat framtidens fönster på glänt och vi fortsätter att blicka framåt mot våra nästa hundra år.

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice