Alecta har inga investeringar i Ryssland

2023-06-12 Alecta har inga investeringar idag, och kommer inte att investera i statliga ryska bolag eller ryska statsobligationer framöver. Alecta har heller inga investeringar i andra ryska bolag.

Efter att Ryssland inledde sitt invasionskrig mot Ukraina har EU, USA och andra länder satt in ekonomiska sanktioner. Eftersom Alecta inte har några ryska innehav behöver vi inte sälja av några tillgångar.  
 
Alecta är en ansvarsfull investerare. Balansen mellan ekonomiska, miljömässiga och sociala värden är en viktig förutsättning för långsiktigt värdeskapande och avkastning för Alectas kunder.  
 
Under den närmaste tiden avstår Alecta huvudsakligen från att göra några portföljförändringar på strategisk nivå. Osäkerheten om den framtida utvecklingen är för stor. Alectas pensionsportfölj förvaltas med en väldigt lång tidshorisont och är uppbyggd på så sätt att den ska tåla störningar i finans­marknaden, störningar som uppkommer med viss periodicitet. I dagsläget har Alecta en mycket stark finansiell ställning till följd av det senaste decenniets kraftiga uppgångar på aktiemarknaderna.  
 
Alecta har liksom många andra företag valt att ge bidrag till Röda Korset och UNHCR i deras arbete för att stötta det orättfärdigt drabbade ukrainska folket.  

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice