Vi får förnyat förtroende som ickeval inom FTP

2023-06-12 Alecta Optimal Pension - Alectas produkt för premie­bestämda pensions­lösningar har utsetts till ickeval inom FTP, tjänste­pensions­avtalet för anställda i försäkrings­branschen.

Alecta har återigen utsetts till ickevalsbolag för de premie­bestämda ålders­pensionerna FTP 1 och FTPK i försäkrings­branschens tjänste­pensionsplan FTP. Avtalet gäller från 2021 och de kommande fyra åren.

– Det är glädjande att Alecta i konkurrens med andra bolag på nytt vunnit upphandlingen om ickevalet i FTP-planen. Vi kommer sänka avgiften ytterligare, från 0,15 till 0,12 procent. Att vi vunnit upphandlingen visar på styrkan i vår produkt – enkelt, med låga avgifter och goda avkastningsförutsättningar.” säger Alectas vd Magnus Billing.

Fakta om Alecta Optimal Pension

Alectas premiebestämda sparprodukt Alecta Optimal Pension är en traditionell försäkring med konkurrenskraftig garanti och mycket låga avgifter. Produkten har ett avgiftstak på 600 kronor per år. Under femårsperioden fram till sista september 2020 har avkastningen varit 7,3 procent i genomsnitt per år. Förvaltat kapital uppgår till 158 miljarder kronor.

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice