Fortsättningsförsäkring

Fortsättningsförsäkring är för dig som själv betalar för delar av tjänstepensionen efter att anställningen har upphört. I vissa fall kan även din arbetsgivare betala fortsättningsförsäkringen för din räkning.

  • Sedan 1 maj 2010 är det bara möjligt att teckna Fortsättningsförsäkring TGL. Du som haft tjänstepensionen FTP i din anställning kan även teckna fortsättningsförsäkring för sjukpension i Alecta.
  • Du kan sedan tidigare ha tecknat fortsättningsförsäkring för ålderspension, sjukpension, familjepension och familjeskydd. 

Fortsättningsförsäkring TGL

Du som har Tjänstegrupplivförsäkring TGL hos Alecta har möjlighet att själv fortsätta betala för TGL när din anställning upphör genom att teckna en så kallad Fortsättningsförsäkring TGL. Det är en livförsäkring som innebär att det betalas ut en engångssumma till dina efterlevande när du dör.

  • Du kan teckna försäkringen inom tre månader från att din tidigare Tjänstegrupplivförsäkring TGL slutade gälla. Om du är arbetslös, sjuk eller studerar med studiestöd kan ett förlängt efterskydd gälla upp till ytterligare 24 månader. Hör med oss om vad som gäller i ditt fall.
  • Du kan inte teckna Fortsättningsförsäkring TGL om du har en ny Tjänstegrupplivförsäkring TGL i Alecta eller i något annat bolag.

I vissa fall kan din arbetsgivare betala fortsättningsförsäkringen för din räkning.

Läs mer

Faktablad Fortsättningsförsäkring TGL

Fortsättningsförsäkring sjukpension (FTP)

Du som har tjänstepensionen FTP hos Alecta har möjlighet att själv fortsätta betala för sjukpensionen när din anställning upphör genom att teckna en så kallad Fortsättningsförsäkring sjukpension. Sjukpensionen kompletterar ersättningen som du får från Försäkringskassan när du är sjuk.

  • Du kan teckna försäkringen inom tre månader från att din anställning har upphört.
  • Du kan teckna sjukpensionen till samma belopp, eller till ett lägre belopp, som du hade i tjänstepensionen FTP.
  • Du kan inte teckna försäkringen om du har en ny tjänstepension genom din nuvarande arbetsgivare.

I vissa fall kan din arbetsgivare betala fortsättningsförsäkringen för din räkning.

Kontakta oss gärna för mer information.

Gillade du den här sidan?

Skriv gärna en kommentar om sidan

Vi vill gärna ha förslag och synpunkter som hjälper oss att förbättra vår webbplats. Vi läser allt men svarar inte här. Har du istället ett ärende eller en fråga till vår kundservice kan du skicka ett meddelande eller ringa till oss. Här hittar du våra telefonnummer.

Tack för din synpunkt!

Vi läser alla synpunkter men svarar inte på dem. Om du vill komma i kontakt med oss ber vi dig kontakta vår kundservice